Som pionjärer i Priorat började Carles Pastrana och hustrun Mariona Jarque tillsammans med en vän att plantera vinrankor. Pionjär är verkligen rätt ord, Carles utgör tillsammans med René Barbier, Josep Ll. Pérez, Álvaro Palacios och Daphne Glorian de mytomspunna The Magnificent Five som förändrade en hel vinvärld med sitt arbete i Priorat.
Målet från allra första början var att producera riktigt bra viner och området visade sig vara exceptionellt bra för just det målet. Vid 1993 års World Wine Guide utsågs Clos de l’Obac till att göra ett av världens 150 bästa viner. Idag fortsätter Carles tillsammans med sonen Guillem att göra toppviner. Metoden är egentligen enkel, man blandar druvorna i exakt samma relation som man alltid gjort, man låter terroiren och det årets väder påverkar resultet på viner som man låter åldras minst tio år innan de är färdiga att drickas. Resultatet är toppviner som är förbluffande stilsäkra och eleganta.