,
,
Genomträngande och delikata aromer av tropiska fruktiga toner från röd Xarel.lo (ananas), blommiga toner (apelsinblomma), citrusnoter (grapefrukt), med en bas av fänkål. Intensiv munkänsla med en fräsch kvardröjande finish.
Njut som det är eller till fiskrätter, risrätter, asiatiska rätter, ostar.
Xarel·lo och röd Xarel·lo, två liknande men inte identiska druvsorter, ger en unik personlighet till detta vin med fruktig arom, intensitet i munnen och med en torr men uppfriskande finish. En het ny utmanare till traditionella vita viner från Penedès.
En kort kall jäsning gör att aromerna utvinns ur skinnet, framförallt från den röda xarel.lo. Static settling of the flower must at 16 °C and alcoholic fermentation in stainless steel tanks. Jäser sedan på jästfällingen under minst två månader.
Xarel.lo och röd Xarel.lo (Xarel.lo är vermell på katalanska). Den röda Xarel.lo är en genetisk mutation av Xarel.lo. Det är en mycket sällsynt druvsort (praktiskt taget försvunnen). Skillnaden är att skinnet är rödare och tjockare med mer tanniner som ger en större aromatisk komplexitet.