,
,
Intensiva dofter av röda bär, lakrits, mineraltoner och en distinkt kryddighet. Medelfyllig smak med bra koncentration, sammetslen struktur och härligt integrerade tanniner, bra syra och friskhet. Avslutning är lång och torr.
Den kolsvarta skifferjorden, licorella, är näringsfattig, skördeuttaget är mycket lågt, men koncentrationen i druvorna desto större. Inte minst användandet av den ursprungliga, lokala druvsorten cariñena lyfte Priorat till världsberömmelse. Cims de Porrera var en av pionjärerna var en av de första gårdarna att göra.
Handskördat i tolvkiloskorgar. De två druvsorterna avstammas och pressas försiktigt. Jäsningen sker sedan under 15-20dagar vid maximalt 28 grader. Vinifieringen sker separat, dagligt remontage och vissa dagar görs remontaget öppet. Carinenan lagras 16 månader på 400l fat. Garnachan 12-14 på cementfat. Därefter åldras den i källaren i tre år.