,
,
Komplex och elegant med en antydan till brioche, krämiga och rostade toner, i bakgrunden anisfrö och mogna vita frukter. Krämig och full munskänsla med bra syra som bibehåller fräschören. Tonerna av mogen frukt och torkad aprikos återkommer, med peppriga citrustoner och en lång eftersmak.
Vi föreslår en oljig fisk som lax eller tonfisk och alla sorters fiskrätter som paella och risotto. En perfekt partner till torsk med vitlök och persilja och vegetariska rätter.
Det är inte förvånande att V89 från Valbona de les Monges finns på vinlistan hos fler än tio Michelinrestauranger i Katalonien och mängder av små slowfood-pang som vi älskar att hänga på. Gastronomiskt toppval om du frågar oss. 100% Macabeo.
Druvorna pressas hela, med skal och kärnor. Jäst under kontrollerad temperatur (15-17 grader) på nya franska ekfat. Till V89 letar vinmakaren upp de bästa tunnmakarna vars fat ger vinet en extra dimension, utan att vara för tydlig och samtidigt bibehålla elegansen i en unik Macabeo. Lagrat på jästfällningen i åtta månader, battonage veckovis.
Druvor från gårdarna La Plana och La Vinyeta de Missenyora, liksom gamla vinstockar från klostret Vallbona de les Monges. Kalkrik lerjord med varierande grad av stenighet och djup.