,
,
Rött vin på druvan Trepat som är unik. 90 % av världens Trepat växer i Conca de Barberà och familjen Andreu har odlat den i generationer. Druvorna skördas och väljs ut manuellt från fälten les Alzinetes och les Parades, med vinstockar som är över femtio år gamla. Vinet mognar på nya franska ekfat i sex månader. Djup körsbärsfärg med violetta toner; intensiv doft med inslag av kanel och röd frukt. Munkänslan är len, fet, lång och ihållande, med smak av kanderad frukt, en lätt touch av lakrits, en elegant finish och en lätt syra. Välbalanserad. Ett unikt vin, med en mycket distinkt personlighet.
Unikt vin på unika druvan Trepat. 90 % av världens Trepat växer i Conca de Barberá och Carles Andreu har odlat den i generationer. Nyligen vann man pris för Kataloniens bästa unga röda vin med sin 12@ Trepat som vi också har i Vinhandeln. Här är det fatlagring på unga franska fat som gäller.
Företrädesvis kall maceration vid 8ºC i åtta dagar med lätt remontage för att extrahera druvans färg och olika aromer. Efterföljande alkoholjäsning vid kontrollerad temperatur upp till max 20 ºC och malolaktisk jäsning på nya franska ekfat.
Kalkrik lerjord