,
,
På bästa läge mellan bergen Gritelles och Montsant skapar vinmakaren och biologen Xavier Estivill mineraldriven magi. Sluttningarna mellan bergen Gritelles och Montsant är historisk mark. Här gick Romarnas handelsväg och här har man gjort vin i tusentals år. De skyddande bergen skapar också ett perfekt mikroklimat för att göra vin. Här driver Xavier Gritelles och sonen ett spännande livsprojekt som vi är glada att få vara en del av. Xaviers bakgrund som molekylärbiolog och sonens inom toppgastronomi kommer väl till pass. Man använder de bästa sluttningarna som består av lera, skiffer och kalksten. Familjen har också ett fält i Priorat som ligger nästgårds. Vi tycker om den höga syran och mineraliteten och smakerna av platsen som Xavier är så duktig på att förmedla ut i vinet. Druvorna känner vi igen, Grenache Noir och Carignan har använts sedan urminnes tider och Macabeo åtminstone sedan 1500-talet, men uttrycket som Xaviers viner förmedlar är modernt och förbluffande bra.