,
,
Halmgul nyans med ett mycket fint och konstant pärlband av bubblor. Fruktigt med en subtil fusion mellan vinet och fatet. Mjuk munkänsla med bra struktur, fräsch och ihållande, med en explosion av bubblor som ger en behaglig bubblande känsla.
Elegant, långlagrad och sofistikerad cava från producenten som utsetts att göra hela Kataloniens bästa Cava. Gastronomiskt vin.
Beredning av basvinet: Jäsning vid 15 ºC i tio dagar av musten som erhållits genom försiktig pressning av hela druvor av varje sort. Efterföljande coupage av de erhållna vinerna. Cavan: Andra jäsning på flaska vid 14 ºC och lagring på jästfällningen i minst tjugosex månader. Baserat på ett mycket noggrant urval av basvinerna Macabeu, Parellada och Chardonnay som sedan vilar på nya franska ekfat i sex månader. Efter denna tid förbereder vinmakaren cava. Skummet sker mycket långsamt, med vila och tystnad, vid en konstant temperatur på 14 ºC. Vinet lagras tjugosex månader.
Kalkrik lerjord